CRITICII

67% dintre angajații din România sunt nemulțumiți de salariul primit

Potrivit unui sondaj realizat de eJobs.ro și Up România, 67% dintre angajații din România sunt nemulțumiți de salariul primit la locul de muncă actual. Alte nemulțumiri menționate includ relația cu managerul și lipsa recunoașterii profesionale. Lipsa oportunităților de promovare, pachetul de beneficii, volumul de muncă, relația cu echipa, programul de lucru și lipsa unui echilibru între viața profesională și cea personală sunt și ele motive de nemulțumire. 34% dintre angajați exprimă nemulțumiri în legătură cu jobul lor actual, iar 7% se declară foarte nemulțumiți. În schimb, 54% sunt mulțumiți, iar 6% sunt foarte mulțumiți de mediul de lucru și de stadiul carierei lor. 32,3% dintre cei nemulțumiți nu au găsit încă o variantă mai bună, iar 11,8% consideră că piața nu le oferă alte opțiuni.

Totuși, 26,4% caută deja și aplică la alte joburi și nu vor mai rămâne mult timp în locul actual de muncă, iar 5,9% și-au dat deja demisia și urmează să plece. Dacă ar primi o altă oportunitate de angajare, 43,9% ar putea fi convinși să se răzgândească printr-o contraofertă salarială, iar 12,7% ar avea nevoie de un pachet de beneficii mai generos. Alte aspecte care i-ar putea determina să se răzgândească includ îmbunătățirea condițiilor de lucru, un plan de carieră profesional și șansa de a lucra pe alte proiecte în cadrul companiei.

Sondajul evidențiază nemulțumirile angajaților din România legate de salariu, relația cu managerul și lipsa recunoașterii profesionale, precum și că mulți angajați sunt în căutarea unor noi oportunități de muncă și că beneficiile extrasalariale sunt importante pentru aceștia.

Related Articles

Back to top button