CRITICII

Gheorghe Piperea: Creșterea taxelor poate distruge micul ecosistem economic al României

Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 10 august, la Parlament, dezbaterea cu tema: ”Economia națională în pericol – creșterea taxelor și impozitelor ruinează antreprenorii români”. La eveniment au participat reprezentanții asociațiilor patronale, oameni de afaceri și organizații profesionale din România.

Președintele Consiliului Național de Conducere AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat că AUR a atras atenția asupra faptului că ordonanța sărăciei, denumită și a austerității, reprezintă „ultima lovitură pe care Guvernul o poate da economiei pentru a o băga definitiv în groapă”.

„Facem eforturi pentru a bloca un astfel de document. Suntem un partid de opoziție, așa încât nu o putem face singuri, o putem face doar dacă avem o poziție comună cu cei vizați, de micii și mai marii contribuabili reali, cei care alcătuiesc an de an bugetul statului și care fac posibilă funcționarea statului. (…) Filosofia corectă a unei guvernări responsabile ar fi aceea prin care se mută sarcina fiscală de pe umerii micilor contribuabili pe cei ai marilor contribuabili, pentru că ei sunt și marii beneficiari. De ce nu face asta guvernul? Pentru că nu are curaj, pentru că este șantajat, pentru că este obedient unor interese străine, din multe motive, dar nici unul legat de interesul național”, a declarat liderul senatorilor AUR.

Potrivit lui Claudiu Târziu, un guvern responsabil și priceput vizează „ridicarea tuturor românilor în prosperitate, nu împărțirea sărăciei, care nu poate fi făcută în mod real”.
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a afirmat în cadrul intervenției sale că reprezentanții Guvernului sunt foarte puțin interesați de mediul de afaceri, pentru că „în 2024 urmează „petrecerea”, sunt patru rânduri de alegeri, iar primarii și activul de partid angajat la stat trebuie să fie hrănit”. „Ei caută o gaură pe care să o acopere, cică de câteva miliarde de euro. Această lipsă vine din neaccesarea fondurilor europene și din neaccesarea fondurilor din PNRR. Această gaură este generată de o prognoză greșită și de faptul că administrația publică condusă de PSD și PNL nu a fost în stare în anul 2023 să înceapă să aibă acces la cele 30 și ceva de miliarde de euro din PNRR, plus fondurile europene”.

Potrivit prim-vicepreședintelui AUR, în sectorul construcțiilor s-a făcut o promisiune că timp de 10 ani nu se întâmplă nimic. „Vorbim de niște combinatori. Domle, îl păcălim pe ăsta, el angajează oameni, dar pe urmă îi luăm drepturile. Asta fac și între ei. Ei sunt niște combinatori, nu pot să lucreze altfel. Ei nu înțeleg nimic din economia reală. Dacă ești un om de cuvânt, un stat de cuvânt, dacă ai făcut o promisiune către mediul de afaceri, nu contează că este român sau străin, tu trebuie să te ții de cuvânt, pentru că nu mai vine nicio firmă serioasă la tine”.

„Ce avem noi de făcut, pentru că lucrurile rele pe care ei le fac vor rămâne, este să vorbim despre acestea. Presa am văzut că, oarecum, și-a făcut treaba și a reacționat. (…) Noi o să facem presiune politică. Societatea civilă să facă și ea presiune. Au și ei în interior oamenii lor de afaceri, că de aceea nu au dat-o așa, pe repede-înainte, că ar fi dat-o de mult această lege, însă și în interiorul celor două partide există oameni de afaceri care sunt direct afectați. Există firmele lor de partid care sunt afectate”, a conchis Marius Lulea.

Deputatul AUR, Adrian Axinia, a spus că proiectul de țară al guvernului PSD-PNL este clar: „distrugerea clasei de mijloc din România și pulverizarea capitalului românesc. Acest lucru, deși, după vestita rotativă, Marcel Ciolacu spunea clar că va dezvolta economia prin patriotism economic”

Related Articles

Back to top button