CRITICII

A trecut un deceniu de la Colectiv: Unde este spitalul nostru pentru arși, guvernanților?

Eugen Iancu, tatăl unei victime a incendiului de la Colectiv, a reacționat într-o intervenție pentru B1 TV în urma exploziilor de la Crevedia care au avut loc sâmbătă seara.

Acesta a precizat că este inadmisibil ca după 8 ani în România să nu se fi construit un spital pentru arși sau o secție pentru tratarea acestora.

Întrebat dacă spitalele din București au capacitatea să trateze răniții în urma exploziei de la Crevedia, Eugen Iancu a precizat:

“Nu, nu au capacitatea iar lucru care pe mine mă macină de opt ani de zile este cum se poate ca în 8 ani de zile să nu fii în stare să construiești un spital de arși, să nu fii în stare să faci o secție de arși, să nu fii în stare să dai o lege…

Istoria se repetă! După 8 ani să nu se fi construit un spital pentru arși

Facem un pariu acum în direct că vor veni pompierii și vor spune că acum o lună-două au fost și au dat un avertisment…”

Eugen Iancu a criticat dur activitatea lui Raed Arafat: “Avem același Arafat în funcție, avem spitale care iau foc, avem Colectiv, avem iată întreprinderi, firme, zi de zi în toată țara iau foc, acum avem iarăși un număr mare de victime. Arafat rămâne pe poziție. Avem din nou un ministru al Sănătății care ca și Bănicioiu declară că ne descurcăm. Toate accidentele astea s-au întâmplat în weekenduri. Cum se descurcă, unde trimit? În 72 de ore dacă pacienții nu sunt trimiși la spitale de mari arși vor muri. Au cinci paturi. Un mare ars ținut în ATI e ca și mort, e plin de nozocomiale”

Related Articles

Back to top button