CRITICII

AUR acuză Guvernul Ciolacu de trecerea incompetenței pe umerii românilor și a mediului de afaceri

Adrian Axinia, reprezentant AUR din Prahova, denunță cu asprime intenția Guvernului Ciolacu de a majora taxele, ca o încercare disperată de a compensa deficitul bugetar. Axinia acuză alianța PSD-PNL că, în loc să implementeze măsuri concrete, presează populația și mediul de afaceri. Toate aceste decizii nefavorabile vor conduce la efecte devastatoare – afacerile românești se vor prăbuși, cetățenii vor fi obligați să își caute un loc de muncă peste graniță și deficitul bugetar va continua să se amplifice.

„Este suficient să arunci o privire asupra propunerilor Guvernului pentru a înțelege că atât cetățenii, cât și mediul de afaceri din România vor suferi.

Taxa pe valoarea adăugată (TVA) va crește pentru multe produse, se va introduce o taxă imobiliară de 5%, iar imobilele cu o valoare mai mare de 2,5 milioane de lei vor fi supuse unui impozit.

Limita pentru microîntreprinderi se reduce la 60.000 de euro.

Lucrătorii din domeniile agricol și construcții vor plăti contribuții la sănătate”, a subliniat Axinia.

În încercarea disperată de a aduna fonduri, Guvernul Ciolacu transferă incompetența sa către cetățenii români și mediul privat, sugerează Axinia. El mai afirmă că această abordare economică haotică, specifică PSD, va declanșa un efect de domino care poate amplifica criza economică actuală, ducând la o deteriorare a nivelului de trai.

„Unica soluție logică pentru a depăși criza prin care trece economia României este reformarea administrației publice și reducerea costurilor cu personalul prin eliminarea clientelei politice care împovărează administrația de stat”, a adăugat deputatul.

Related Articles

Back to top button