CRITICII

Alexandru Săraru: Mulțumim PSD și PNL! Românii vor plăti în avans facturile la energie!

Știrea zilei se referă la faptul că cel mai mare furnizor privat de energie din România le cere clienţilor garanţii şi plata în avans a facturilor. Explicația acestei companii este una halucinantă: notificările transmise oamenilor vor să atragă atenţia Guvernului asupra situţiei dificile prin care trec, pentru că nu-şi primesc banii pe schema de compensare.

Traseul este unul simplu: firmele din domeniu cumpără energie, o livrează și apoi încearcă să recupereze banii de la stat în contul compensării. Se ajunge astfel la o lipsă a lichidităților, statul neplatind la timp sumele pe care s-a angajat să le plătească.

Este o acțiune abuziva împotriva romanilor de bună credință. Se pune întrebarea dacă se respectă legea. Nici Ministrul Energiei şi nici ANRE nu au dorit să comenteze situaţia. De ce ar face-o? Acolo sunt angajați pe baza de pile, care încasează bani frumoși și care nu au competențe în acest domeniu. Semnează doar niste foi scrise deja de cei care iau cu adevărat decizii.

Până acum, la ANRE s-au depus 355 de cereri de decontare, din partea furnizorilor de energie, în valoare de 2,3 miliarde de lei. Din suma asta, s-au plătit doar 1,8 miliarde de lei, restul solicitărilor urmând a fi analizate. Pentru întreaga schemă de compensare, statul ar avea de plătit, până la finalul anului, 16 miliarde de lei.

Cum am spus de mai multe ori, rețeta este simplă: PSD, PNL, UDMR, dar și USR într-o anumită fază, îi îmbogățesc pe „băieții deștepți”, o parte din bani intorcandu-se către aceste partide. Cei care sunt din ce în ce mai afectați sunt românii de bună credință. Partidele amintite mai sus dau vina pe criza globală, pe războiul din Ucraina, minciuni gogonate. Apar apoi ca salvatori și aruncă câte o firimitură sub formă de tichete sociale

În același timp, aparatul bugetar este plin de mătuși, nepoți, soții, amante care nu fac nimic și primesc bani mulți. Plătiți tot de noi, aceiași români umiliți cu aceste așa-zise pachete sociale.

Când credeam că situtia dramatică a energiei nu poate fi mai rea, iată că acum suntem în pragul unui blocaj.

Mai crede cineva că PSD, PNL, UDMR sau USR vor să facă ceva pentru români?

Related Articles

Back to top button