CRITICII

Alianța sărăciei PSD-PNL = Pensia specială a lui Ciucă trece de 25.000 de lei

Într-un context în care diferențele sociale și economice între cetățenii români se adâncesc tot mai mult, aflăm cu stupoare că pensia specială a lui Nicolae Ciucă depășește pragul de 25.000 de lei pe lună.

Această sumă exorbitantă echivalează cu veniturile cumulate a 25 de pensionari obișnuiți, un fapt care subliniază discrepanțele uriașe generate de sistemul actual de pensii speciale.

Fostul premier și general în rezervă, Nicolae Ciucă, se bucură astfel de privilegii financiare care par să fie într-o stridentă contradicție cu realitățile grele prin care trec majoritatea pensionarilor români.

Aceștia din urmă se luptă să supraviețuiască de pe o lună pe alta cu pensii care abia dacă acoperă necesitățile de bază, în timp ce prețurile la alimente și utilități continuă să crească.

Ciucă și specialii sunt simbol al inegalității profunde care caracterizează sistemul de pensii din România, unde o elită restrânsă se bucură de avantaje substanțiale, în timp ce marea majoritate a pensionarilor se zbate să facă față condițiilor economice din ce în ce mai aspre.

În timp ce guvernanții promit ajustări modeste la pensiile obișnuite, sumele colosale alocate pensiilor speciale rămân neatins de orice încercare de reformă, perpetuând un sistem profund inechitabil.

Related Articles

Back to top button