CRITICII

Americanii vor rezervele de magneziu ale României. Ciolacu a aprobat

Guvernul Ciolacu a acordat o concesie de exploatare minieră firmei Verde Magnesium din București, susținută de firma americană Amerocap. Compania Verde intenționează să investească 1 miliard de dolari într-o mină dezafectată de magneziu lângă Oradea și să construiască instalații de procesare alimentate cu energie regenerabilă.

UE importă peste 90% din magneziu din China, iar industria europeană a aluminiului a avut probleme din cauza sistării temporare a producției în China. Verde Magnesium va ajuta UE să-și atingă obiectivul de independență în privința metalelor vitale pentru tranziția verde. Compania va folosi o mină de magneziu închisă în 2014 și vrea să atingă o producție de 90.000 de tone pe an. Este posibil ca Verde să primească finanțare UE pentru proiect, după ce a fost declarată de interes crucial de către European Raw Materials Alliance.

UE și-a stabilit obiective ambițioase în privința extragerii, procesării și reciclării de minerale esențiale. Martens, președintele Verde Magnesium, este încrezător că mineritul magneziului va fi reluat, în ciuda opoziției locale și a problemelor de mediu.

Related Articles

Back to top button