Antemergător versus antimergător

Prima pagină » Antemergător versus antimergător
Antemergător versus antimergător

Un om care are un mod de actiune strict tintit, catre un scop comandat, fara a incerca sa filtreze global actiunea sa, mai ales daca scopul este indus de influenta exterioara generata de altii, poate adesea chiar sa creeze deraieri importante la nivel emotional a maselor, a popoarelor si chiar la nivel Mondial. Au fost chiar momente care au dus la stergerea unei amprente privind existenta unor valori, sau care au condus la destabilizarea unor natiuni. L-am caracteriza ca drept un antimergator al evolutiei pozitive.


Desigur, de multe ori, trendul impus de un interes descalifica natura cuvintelor, le modeleaza si le da un inteles dorit, sau chiar asigura imaginea acestora pe un ecran, in care numai anumite culori pot sa fie vazute. Trendul acesta, ce are un carcter alterant pentru traditie, cauta furibund un pamant fertil pentru diferite mutatii ale intelegerii cuvintelor, deoarece acest pamant, unde a gasit loc de insamantare, a fost pregatit prin asigurarea unei lipse educationale si culturale. Si cu toate astea, au ramas vestigii care asigura o confirmare a existentei unui trecut si care reprezinta simea unor spirite ce nu au putut fi uitate.
Daca ne uitam in istorie, schilodirea bogatiei spirituale a oamenilor, a unor natiuni, nu a putut fi distrusa pana la radacina. S-au taiat crengile bogate, frunzele, fructele au fost consumate de guri hraparete, ce locuiau in copacul stramosilor, sau care il zgaltaiau venind din lateralele acestuia. Dar, cand venea primavara, mugurii anuntau renasterea. Acestia reprezentau Antemergatorul, Prodromul copilului ce se adapostea in copac.

Si pentru ca am mentionat numele Prodromu, acest nume fiind in ultimele zile pe buzele multora, mai ales in sfera politica, vreau, in primul rand, sa precizez ca traducerea din limba greaca a cuvantului Prodromu este “Antemergatorul” si face referire la Ioan Botezatorul, cel care a fost antemergatorul Mantuitorului Iisus Hristos. Pentu ca discutam de agitatia politica a momentului, adica mult discutata problema a taierii finantarii Schitului Prodromu, schit romanesc ce se afla in Sfantul Munte Athos, cred ca ceea ce mentionam mai sus, adica despre un mod de actiune strict tintit catre un scop comandat, fara a incerca sa se filtreze global actiunea, apare foarte relevant.

Consider ca discutiile privind finantarea pentru acest schit s-au facut cu ochelarii de cal strict economici, fara sa fie luata in calcul “finantarea” spirituala si la nivel de reprezentare si imagine, pe care schitul o aduce tarii noastre. Dar, cum multe simboluri nationale raman in negura ignorantei “animalului politic”, schitul Prodromu devine inca un simbol national care este supus tortionarii, ceea ce probabil ca deja pare un fapt divers pe la noi. Gandind asa cum de-a lungul veacurilor au gandit si oamenii de stat, consider ca Prodromu este si trebuie sa ramana pentru noi, ca natie, un antemergator al nostru catre oamenii de peste tot.

Cred ca “animalului politic”, mentionat mai sus, ar fi recomandat sa i se transmita un citat pe care l-am gasit intr-un loc incarcat de spiritualitate: “Ce sunt eu, vei fi si tu, ce esti tu, am fost si eu”. Daca va ajunge sa citeasca acest mesaj, acolo unde este scris, sigur o sa mergem catre o lume mai buna, iar el va fi pe drumul evolutiei, de la antimergator la Antemergator.

Leave a Reply

Your email address will not be published.