CRITICII

Argumentele trântorului pentru candidatura la NATO

Experiența și înțelegerea aprofundată a specificului acestei regiuni sunt argumentele intrării în competiție pentru funcția de Secretar General al NATO, spune președintele Klaus Iohannis, care afirmă că țările din Flancul Estic al NATO sunt în prima linie aliată de descurajare și apărare.

„Țările din Flancul Estic al NATO sunt, în aceste vremuri, în prima linie aliată de descurajare și apărare pentru menținerea securității euroatlantice în fața posturii agresive a Rusiei. Este, de aceea, o aspirație legitimă pentru o reprezentare mai semnificativă în structurile de conducere ale NATO a unei întregi regiuni care, de-a lungul istoriei, s-a confruntat permanent cu pericolul rusesc”, spune Klaus Iohannis la evenimentul „România-NATO, 20 de ani”.

El afirmă că România a primit recunoașterea tuturor aliaților pentru performanțele și profesionalismul militarilor noștri și și-a consolidat statutul de partener de încredere în interiorul NATO.

„Acestea au și fost, de altfel, argumentele intrării mele în competiție pentru funcția de Secretar General al NATO, având convingerea că experiența și înțelegerea aprofundată a specificului acestei regiuni complicate reprezintă atuuri semnificative pentru deciziile viitoare pe care Alianța va trebui să le ia astfel încât să asigure securitatea euroatlantică”, încheie Iohannis.

Related Articles

Back to top button