CRITICII

Athletic Park: Socialistul Ivancea a dat un tun de 15 milioane de euro

Proiectul Athletic Park din Bacău va costa 14,5 milioane de euro și va fi finanțat în mare parte din banii publici. Arhitectul danez Flemming Overgaard a adus contribuții valoroase la dezvoltarea proiectului, dar varianta Bacău are costuri suplimentare. Dezbaterile publice au permis comunității să ofere sugestii creative și să sublinieze importanța consultării cetățenilor în proiecte de anvergură.

Proiectul din Bacău este de zece ori mai scump decât varianta din Danemarca, deși ambele sunt similare ca și concept. Athletic Park Bacău costă 80 milioane de lei, în timp ce varianta din Odense a costat doar 12 milioane de coroane daneze. Licitația pentru proiect a fost câștigată de asocierea Conextrust, Routte Construct și Evalcons Tech, cu subcontractanți precum Regenergy și Build Instal Electric.

Valentin Palea, membru al consiliului de administrație al companiei de apă, este subiectul unei investigații privind suspiciunea de avere nejustificată. Există suspiciuni că proiectul din Bacău a fost supraevaluat cu peste 12 milioane de euro în comparație cu varianta din Danemarca.

Palea și Popouțanu au o relație de parteneriat îndelungată și au fost implicați în mai multe proiecte controversate. Palea a intervenit pentru a crește valoarea lucrărilor de apă-canal în comuna Blăgești, unde Rustrans a fost unicul ofertant.

Related Articles

Back to top button