CRITICII

Attila Korodi a fost interceptat și filat în dosarul retrocedării ilegale de păduri. Au apărut stenograme cu fostul ministru al Mediului

Fostul ministru al Mediului, Attila Korodi a fost interceptat și filat de catre DNA în dosarul retrocedării ilegale de păduri, dupa ce unii inculpați au încercat să ajungă la fostul secretar de stat Pasztor Sandor, însă demersul nu a fost finalizat. Procurorii au cerut autorizarea interceptării convorbirilor si localizarea unor inculpați, inclusiv a lui Korodi, pentru a investiga implicarea acestora în afacerea retrocedărilor ilegale de păduri.

Anchetatorii au redat discuții și mesaje telefonice care arată încercările lui Attila Korodi de a facilita întâlnirea grupului cu Adam Crăciunescu, președintele UDMR, filiala Brașov.

În final, Korodi a fost audiat ca martor în caz și urmează să fie citat la instanță pe parcursul procesului. Dosarul retrocedării ilegale de păduri vizează un grup infractional format din mai multi inculpați, printre care Viorel Hrebenciuc, Ioan Adam, Tudor Chiuariu si alții, acuzați de obținerea ilegală a unor sume mari de bani prin cumpărare de influență sau folosirea funcțiilor.

Grupul ar fi folosit firme off-shore pentru a ascunde provenienta banilor, iar Romsilva a suferit o pagubă de aproximativ 304 milioane de euro în urma retrocedării ilegale a peste 43.000 de hectare de pădure.

Related Articles

Back to top button