CRITICII

AUR a depus o plângere la Parchetul General pe numele președintelui Klaus Iohannis

Deputatul AUR, Dan Tanasă, a depus o plângere la Parchetul General pe numele președintelui Klaus Iohannis prin care a solicitat să fie verificate aspectele cu privire la deplasările externe ale președintelui Iohannis, mai exact dacă a fost respectată legislația privind achizițiile publice și sursa finanțării acestora.

Acesta a declarat :

,, Am înregistrat astăzi un denunț penal pe numele domnului președinte, Klaus Iohannis și pe numele unui domn consilier prezidențial, George Duhan, precum și pe numele tuturor persoanelor cu atribuții de serviciu, în legătură cu situația în fapt sesizată, în vederea cercetării săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, deturnare de fonduri, delapidare, uzurparea funcției. Sunt numeroase anchete jurnalistice , le-am și depus ca mijloace probatorii existente în spațiul public privind deplasările pe care Klaus Iohannis le-a făcut în străinătate și despre sumele exorbitante de bani pe care le-a cheltuit, pentru ca ulterior să secretizeze absolut toate informațiile cu privire la modul în care a cheltuit acești bani. Aceste deplasări ale lui Klaus Iohannis par concedii de lux, nu vizite în afara țării care să aibă interesul național al României.
Demersul nostru merită un răspuns din partea organelor de cercetare penală. Vorbim totuși de abuz în serviciu . “ a declarat Dan Tanasă.

Related Articles

Back to top button