CRITICII

AUR București le amintește bucureștenilor cum și-au bătut joc de banii publici ultimii primari generali ai Capitalei. Primul exemplu – trotuarul rulant pentru stația intermodală Basarab – Gara de Nord

Acțiune inedită marca AUR București – în încercarea de a le aminti bucureștenilor felul în care ultimii primari generali ai Capitalei și-au bătut joc de banii publici, Mihai Enache, candidatul Alianței pentru Unirea Românilor la Primăria București, a inaugurat muzeul mobil al risipirii banului public. Prima oprire a fost la Gara de Nord, pentru a prezenta unul dintre cele mai scumpe exponate (în valoare de 3 milioane de euro), și anume trotuarul rulant pentru stația intermodală Basarab – Gara de Nord.

De la Sorin Oprescu, care a inaugurat cu mare fast în 2013 trotuarul rulant spunând despre acesta că reprezintă „gama completă de civilizație”, la Gabriela Firea, care explica că trotuarul nu a putut fi dat în administrare și până la Nicușor Dan, actualul primar al Capitalei, care promitea că va fi funcțional, această investiție a devenit astăzi un exponat de muzeu, reprezentativ pentru ceea ce se întâmplă în prezent în București. Trotuarul rulant a ajuns un focar de infecții, cu geamuri sparte, vandalizat și complet nefuncțional.

„Este nevoie de acest Muzeu al Risipirii Banului Public în București pentru ca bucureștenii să nu mai uite felul în care ultimii primari generali ai Capitalei și-au bătut joc de banii publici. Primul exponat al muzeului este trotuarul rulant de la Gara de Nord, o investiție de 3 milioane de euro. A funcționat 1 an, iar de 10 ani este abandonat, indiferent că în funcția de primar general  a fost Oprescu, Firea sau Nicușor Dan.

Vom continua și cu alte exponate din București pentru a le ține  memoria vie bucureștenilor, în așa fel încât în toamnă să nu uite de cei care și-au bătut joc de bugetul Bucureștiului”, a declarat Mihai Enache, președintele AUR București.

Related Articles

Back to top button