CRITICII

AUR își respectă cuvântul: Construirea spitalului mobil evidențiază discrepanțele politice în sistem

Lansarea Caravanei medicale „AUR pentru sănătate” a stârnit reacții controversate, generând dezbateri cu privire la acuzațiile de populism și campanie electorală aduse partidului AUR, în mod similar celorlalte partide din sistem. Se atrage atenția asupra faptului că PSD și PNL au cumpărat voturile alegătorilor cu diverse produse, cum ar fi un kilogram de făină, o sticlă de ulei, o găleată sau chiar cu o sumă de 100 de lei. În contrast, AUR a investit peste un milion de euro, proveniți din subvenția publică acordată de români, pentru a construi un spital mobil. Aceste aspecte ridică întrebări despre motivele care au condus la această situație și de ce sistemul blochează orice inițiativă benefică pentru poporul român.

Este cunoscut faptul că în satele din România lipsește complet personalul medical de familie, precum și clinicile și policlinicile. În majoritatea satelor, nu există nicio farmacie, iar serviciile medicale sunt complet insuficiente.

În campania pentru alegerile parlamentare din 2020, AUR a promis că, imediat după intrarea în Parlament, va iniția o propunere legislativă pentru eliminarea subvenției publice acordate partidelor parlamentare. În cazul respingerii acestei inițiative de către majoritatea parlamentară, banii obținuți ca subvenție de la bugetul de stat vor fi utilizați pentru construirea unui spital, care va fi ulterior donat statului în vederea exploatării.

AUR a depus nu mai puțin de trei inițiative legislative pentru modificarea legislației privind finanțarea partidelor politice din fonduri publice, însă toate au fost respinse de PSD, PNL, USR și UDMR.

AUR și-a respectat cuvântul și a realizat un spital mobil, deoarece sistemul nu i-a permis să construiască un spital propriu-zis cu ajutorul subvenției publice. AUR a afirmat că nu fură banii românilor și s-a ținut de cuvânt. În timp ce celelalte partide mituiesc presa cu sume considerabile de milioane de euro și își hrănesc activul de partid cu acești bani proveniți din subvenția publică, AUR nu a atins banii poporului.

Această mentalitate de neconceput a partidului AUR, în contrast cu celelalte formațiuni politice, poate deranja și provoca disconfort, deoarece demonstrează în fiecare zi cum PSD și PNL au batjocorit poporul român în ultimii 33 de ani. Imaginile vorbesc de la sine.

Related Articles

Back to top button