CRITICII

Baronul Toma Faliment: ”Șarpele roșu” își ascunde averea pe numele rudelor

Municipiul Buzău este condus de baronul local, Constantin Toma, cunoscut drept Toma Faliment, care este considerat un personaj odios și corupt. El este acuzat că a ținut orașul în subdezvoltare și sărăcie, jefuindu-l în interesul său .

Toma a fost senator în perioada 2000-2004, dar nu a făcut nimic bun pentru cetățeni în această funcție. El a fost implicat în falimentul unor întreprinderi comuniste privatizate în folosul mafiei de partid și de stat.

Toma a fost numit „Toma faliment” de presa locală, deoarece a băgat în faliment mai multe societăți care erau mândria județului. El a fost acuzat că a furat din aceste societăți și că a lăsat mulți oameni fără loc de muncă.

Toma este strâns cu ușa de băncile care i-au creditat afacerile și are probleme financiare. Averea sa este greu de stabilit, deoarece terenurile și proprietățile sunt trecute pe numele altor persoane.

Acesta a fost recent executat silit de bănci și a rămas fără pădurile pe care le deținea în zona montană . Există suspiciuni că Toma ar fi transferat bunuri și imobile pe numele altora pentru a evita confiscarea acestora în caz de faliment. Mai multe dovezi arată ca mai multe imobile îi aparțin acum soției și mai multe afaceri fiicelor. Un dosar al procurorilor europeni investighează aceste acuzații, iar o confiscare extinsă ar putea duce la falimentul familiei sale.

Potrivit revistei FORBES, averea lui Toma era estimată între 30-35 milioane de dolari în 2010. Este posibil ca finalizarea acestui dosar să aibă consecințe grave pentru primarul Buzăului și pentru afacerile sale.

Related Articles

Back to top button