CRITICII

BNR confirmă – Pensiile speciale sunt o cheltuială bugetară insuportabilă – PSD și PNL aruncă țara în faliment

Coaliția PSD-PNL preferă să arunce țara în faliment decât să elimine pensiile speciale. Banca Națională Română confirmă ceea ce economiștii avertizau de mult timp. Pensiile speciale sunt o povară insuportabilă pentru bugetul de stat.

PSD și PNL preferă să piardă fonduri europene decât să elimine această inechitate. Uniunea Europeană a cerut guvernanților de la București o reformă în sistemul de pensii, dar coaliția toxică refuză să lucreze la ea.

Directorul Direcției de Stabilitate din BNR vine și cu date concretere despre această cheltuială. Pensiile speciale au un impact uriaș asupra statului român. Anul acesta vorbim despre 0,85% din PIB, care reprezintă pensiile speciale, în 2-3 ani am putea să ajungem la 1,5%. Acestea sunt o cheltuială bugetară, nu numai inacceptabilă, ci și insuportabilă, nesustenabilă.

Coaliția susține că nu mai există pensii speciale, ci pensii de serviciu. Ele se pot numi și pensii de recunoștință sau contribuții de recunoștință, dar nu le numim pensii speciale. Tot aia sunt, că nu respectă niciunul dintre cele trei criterii pe care le avem noi toți ceilalți muritori: durata de cotizație, vârsta de pensionare și modul de calcul al pensiei.

Related Articles

Back to top button