CRITICII

George Simion blocat să intre în Basarabia. În vamă e frig și Iohannis tace

Regimul actual de la Chișinău continuă politica antiromânească a statului Republica Moldova. Interdicția aplicată de regimul Plahotniuc – Dodon lui George Simion a fost menținută și de către noua conducere.

Deputatul unionist, membru cu imunitate al Parlamentului României, a dorit astăzi să treacă Prutul și să aducă un ultim omagiu marelui om de cultură Nicolae Dabija. Ajuns pe partea de Est a graniței el a aflat cu surprindere că actualul regim menține interdicția ce i-a fost aplicată nejustificat și ilegal.

George Simion dispune de imunitate diplomatică și este membru al comisiei parlamentare comune Republica Moldova-România. El a fost invitat în cadru oficial de către Parlamentul Republicii Moldova, dar se pare că există încă o nesincronizare între acesta și președinție.

Aceasta a ajuns la putere cu sprijinul unioniștilor și mimând apropiarea de România și de Uniunea Europeană. Pe de cealaltă parte nici una din măsurile luate nu arată că ceea ce spune este și adevărat.

Întotdeauna conducerea Republicii Moldova a făcut un joc dublu în care a mimat atât apropierea de Occident cât și cea de Rusia. Acest joc a funcționat deoarece taberele politice interesate de devalizarea bugetului de stat s-au poziționat unele pro-Europa și cealaltă pro-Rusia. În acest fel s-a asigurat în realitate doar păcălirea cea care cred că la Chișinău există vreun interes față de cetățeni.

În fapt între Prut și Nistru există peste trei milioane de români care sunt ținuți sechestrați de către politicieni într-o sărăcie lucie. Ei se folosesc de etnia acestora, fie ea română, fie rusă, pentru a obține foloase din partea marilor puteri din regiune.

George Simion nu are voie să intre în Republica Moldova. El a încercat astăzi dar a primit un refuz, însă pe care nu l-a acceptat. Deputatul unionist a coborât din autoturism și a menționat că nu va părăsi granița până nu i se permite accesul și a solicitat ajutor consular în acest sens.

Related Articles

Back to top button