CRITICII

Cornel Nistorescu declară: PNL şi PSD ne propun să votăm la europarlamentare aceiaşi figuranţi – Mihai Tudose, Vasile Blaga, Rareș Bogdan și Daniel Buda…

,,Au  început să circule primele liste de comasați  la  europarlamentare. Vom încerca să facem minuni cu aceiași figuranți. Ne vom zbate cu câțiva  versați într-ale umbrei  în politica europeană ca să zicem că avem contribuții importante”, scrie, în Cotidianul, jurnalistul Cornel Nistorescu.

,,Vom încerca să schimbăm Europa cu Mihai Tudose și cu Vasile Blaga, cu Rareș Bogdan, cu  Daniel Buda pe post de  mitralieră verbală. Lista se  completează cu  Madam Grapini, ca o confirmare că  fantomaticul  PPUSL va fi din nou în Parlamentul European și în Parlamentul Românei, tot sub pălăria PSD, ca  răsplată pentru  propaganda deșănțată.

Poate că această comasare să mai fi fost încropită pentru a oferi și o atelă și o cîrjă pentru PNL. Președintele  Klaus Iohannis o fi insistat să nu-i lase de izbeliște după ce i-a nenorocit. Comasarea  alegerilor  europarlamentare  cu localele și cu desemnații celor două partide pe o singură listă are drept scop un fel de dregere a busuiocului pentru PNL. Nu se va  mai vedea atât de  clar că liberalii  arată a partid căzut în groapa de la budă.

Ce legătură au europarlamentarele cu dezertările din teritoriu, cu racolările și cu proverbialele răzgîndiri politice? Și toate, cu nevoile cetățenilor dintr-o urbe sau din alta? Nici una!  Primarii se mișcă după bani, nu după idealuri și curente politice. Consilierii aleargă după majorități care pot să le aducă alte afaceri. Dacă președintele mai vrea o dregătorie externă, de ce n-ar vrea și ei un mandat în plus pe unde se mai poate roade ceva?  Nu-i asta și legea firii pe la noi? Mai este rost de un pod și de un drum de la care să ciugulească pentru dus acasă!

Diana Șoșoacă, Florin Călinescu și Gabriela Firea cântă la deschidere!”, scrie Nistorescu.

Related Articles

Back to top button