CRITICII

Corupție la Ministerul Apărării din Ucraina. 100.000 de obuze au fost plătite, dar niciodată livrate

Într-un eveniment important care afectează sectorul apărării din Ucraina, oficialii Ministerului Apărării se confruntă cu acuzații grave de corupție.

Serviciul de Securitate al Ucrainei a lansat o operațiune ce a inclus percheziții la locuințele oficialilor actuali și foști ai Ministerului, precum și la nivelul conducerii Arsenalului Lviv.

Această acțiune face parte dintr-o investigație mai amplă privind delapidarea a 1,5 miliarde de grivne (aproximativ 40 de milioane de dolari).

Ancheta se află în desfășurare . Indicând faptul că persoanele implicate sunt acuzate de delapidare și abuz de poziție oficială.

Printre cei suspectați se numără un fost șef al Departamentului de Politică Militară-Tehnică, presupus a fi Alexander Liev. Dar și oficiali actuali responsabili pentru dezvoltarea armelor și echipamentelor militare. De asemenea, sunt implicați șefii Arsenalului Lviv și un reprezentant al unei entități comerciale străine. Dacă sunt găsiți vinovați, aceștia ar putea înfrunta până la 12 ani de închisoare, împreună cu confiscarea proprietăților lor.

Investigațiile au relevat că fondurile furate au făcut parte dintr-un contract cu Arsenalul Lviv, semnat în august 2022 pentru furnizarea a 100.000 de obuze de mortier. În ciuda acestui acord, niciunul dintre obuze nu a fost livrat Ucrainei. Se presupune că o parte din fonduri au fost transferate ilicit în buzunarele învinuiților .

Related Articles

Back to top button