Costel Alexe, drujbar șef și milionar excentric pe spatele cetățenilor români

Costel Alexe este cunoscut ca un milionar excentric în cercul său de prieteni, fiind angajat în aparatul de stat în aproape toată cariera sa. În ultimii ani a avut parte de funcții importante și chiar a ajuns ministru al Mediului , ocazie cu care a decis să își termine proiectele sale de mafiot în stil sud american.

Costel Alexe a apărut în centrul atenției publice la nivel central în urma imensului domeniu de la Sculeni, unde ar fi investit peste 1 milion de euro. De unde a avut acest angajat la stat o asemenea sumă impresionantă de bani?

A avut acești bani din jaful organizat în pădurile României, de la corporațiile care ard deșeuri ilegal în țara noastră și din mita cerută la diverși investitori care au nevoie de avize de la ministerul Mediului. Procurorii DNA transmit, într-un comunicat de presă, că au început urmărirea penală împotriva fostului ministru al Mediului, Costel Alexe, pentru luare de mită și instigare la delapidare. Asta este doar una din faptele acestui impostor abonat la banii statului și sperăm că procurorii DNA îl vor depune la beciul Domnesc, iar averea să îi fie confiscată.

„În 2018, Costel Alexe spunea că nu poate face investiții la complexul de recreere de la Sculeni pentru că i-a fost respinsă finanțarea la o licitație de proiecte europene. În doi ani, a făcut toate amenajările la un parc tematic întins pe 4 ha, fără să spună care a fost sursa banilor. Ministrul are cai, struți, ponei, păuni, 1.400 mp de construcții la cheie, o piscină în lucru, cort de evenimente, sute de metri pătrați de pavele, grajduri, stive de lemne și hrană pentru animale, totul cifrându-se la cel puțin 700.000 de euro, adăugați valorilor inițiale ale terenului și clădirilor. Costel Alexe n-a declarat niciun credit, iar veniturile familiei sale sunt de 40.000 de euro/an. Costel Alexe a cumpărat cu doar 42.000 de euro un domeniu imobiliar mult mai valoros, de la Construcții Hidrotehnice, instutiție condusă de un coleg de partid la acea dată.”, notează presa ieșeană.

Defrișărea pădurilor seculare ale României din ariile protejate

Acum câteva luni o pădure seculară aflată la 5 km depărtare de Iaşi, în ariile protejate Bârnova-Repedea, în pericol de a fi defrişată, şi asta cu consimţământul tacit al ministrului Mediului, Costel Alexe, şi sub directa organizare a ROMSILVA, se arată într-un comunicat de presă emis de câteva organizaţii ale societăţii civile, printre care şi Agent Green. Potrivit activiştilor de mediu, cu toate că ariile protejate au fost create pentru divertisment şi echilibru ecologic şi includ la ora actuală arbori seculari, de o valoare deosebită, Romsilva a decis să defrişeze zona parcelă cu parcelă.

Comunicatul publicat pe site-ul Agent Green arată că doar 1% din aria protejată este strict protejată, în vreme ce 99% din pădure figurează ca „exploatabilă”, iar în cazul în care tăierile continuă în ritmul actual, activiştii susţin că în acest deceniu ar urma ca 750.000 de metri cubi de lemn să fie scoşi. În acest context, ei solicită autorităţilor statului ca minim 50% din aria protejată să beneficieze de „protecţie strictă” . O afacere estimată la 35 de milioane de euro, comform specialiștilor în domeniu. Totul a fost programat de capul mafiei de la ministerul Mediului, Costel Alexe.

„Acest lemn trebuie scos din fondul forestier cu celeritate pentru că el, sub o formă sau alta, poate infesta lemnul sănătos, poate putrezi, chiar dacă pădurea este o sursă regenerabilă, ea este în acelaşi timp şi perisabilă”, afirma drujbarul de la Mediu, Costel Alexe.

Costel Alexe a primit în 2018, 1.300 de euro – sponsorizare pentru deplasãri externe, din partea Asociaţiei ROTA. Luatã ca atare, informaţia e anodinã, iar curioşii pot cãuta asociaţia destul de mult, mai ales cã adresa indicatã în declaraţia de avere nu mai e valabilã; denumirea completã este “Asociaţia pentru promovarea schimburilor economice şiu culturale cu Taiwan – ROTA”, şi e condusã de milionarul Constantin Dimov. Pe unde s-a plimbat Alexe puţin importã; ceea ce conteazã e cã Dimov l-a sponsorizat de actualul ministru al mediului.

E important, pentru cã Dimov are, în România, un conglomerat de firme reunite sub umbrela “Green Group”: Greentech SA, Greenfiber International SA, Total Waste management SRL, GreenWee International SA, Greenlamp Recycle SA, Greenglass Recycling SA – toate fãcute (declara unui ziar de afaceri) cu investitori din Taiwan.

Afaceristul Constantin Dimov se ocupã cu managementul deşeurilor. Bucureștiul a fost acoperit de smog în repetate rânduri de către arderile ilegale de deșeuri în timpul mandatului lui Costel Alexe la Mediu. Ce putem deduce din aceste tipuri de sponsorizări primite de Costel Alexe? Acest individ obsedat de putere și bani a luat mită de la acești investitori pentru ai lăsa în voie să ardă deșeuri, și ne mai mirăm de ce ne îmbolnăvim la plămâni și mai nou de coronavirus.

Ce spune DNA

„În perioada martie-aprilie 2020, suspectul Alexe Costel, în calitate de ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor ar fi pretins, în mod direct, de la o persoană din conducerea unui combinat siderurgic, suspect în cauză, mai multe produse din tablă (tablă cutată, țeavă pătrată, țeavă rectangulară și rulouri de tablă) în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea, cu titlu gratuit, către fabrica respectivă, a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această fabrică pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme (haldă de zgură). Depozitul respectiv este unul dintre cele 68 depozite neînchise pentru care statul român a fost condamnat de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în anul 2018, pentru neîndeplinirea obligației asumate ca stat membru al UE de a le închide cât mai repede. Ca urmare, România trebuie să raporteze periodic situația depozitelor menționate în cuprinsul hotărârii CJUE.”, se arată în comunicatul DNA.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone, ar fi fost primite în zilele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă a ministrului.

Aceasta este România mafiotului Costel Alexe, un pământ al fărădelegii, țara în care aleșii poporului ne jefuiesc și ne sfidează în față prin opulență, abuzuri și ”crime” la adresa viitorului acestei națiuni. Klaus Iohannis este părtaș la acest jaf. Nu este posibil ca un șef de stat să nu aibă cunoștință despre oamenii din ”Guvernul său”.

articol scris de Matei Alexandru

Crezi că ești în măsură să critici, să spui despre ce este greșit și ce este bun? Atunci dă-ne un email la redactia@criticii.ro și poți veni alături de noi.