CRITICII

Criza STB: PSD a abandonat mișcarea sindicală din România

Criza STB a arătat că PSD a abandonat total mișcarea sindicală din România.

Socialiștii din România nu mai apără pe muncitori, nu că ar fi făcut-o real vreodată. Dacă înainte mai mima PSD că îi apără pe săraci, acum nici nu se mai obosesc să facă acest lucru.

PNL și PSD au avut grijă ca de-alungul timpului să infiltreze mișcarea sindicală din România pentru ca apoi să folosească în scopuri politice aceste concentrări de energii și resurse umane.

Sindicatele sunt bune dacă ele sunt puternice și apără drepturile muncitorilor.

Pe de o parte s-a urmărit punerea sub control politic a sindicatelor, pe de cealaltă parte s-a dorit ca sindicatele să nu mai aibă o putere reală. În acest sens în mod permanent s-a dus o politică de discreditare a mișcării sindicale.

În Franța sau Marea Britanie sindicatele sunt mai puternice decât partidele. Acestea pot scoate în stradă mulțimi impresionante care știu să își impună punctul de vedere.

În România angajații de la STB, adică transportul public din București, au protestat. Te-ai fi așteptat ca politicieni din PSD să se bată între ei ca să medieze acest conflict. Nici vorbă de așa ceva, timp de 5 zile nimeni nu a sunat pe șoferi.

PSD putea interveni deoarece este partidul cel mai mare dea guvernare. Se putea prezenta Ciolacu la protestatari și să caute soluții, cel puțin să discute cu ei. Nu a fost așa, PSD a abandonat total clasa muncitoare.

Sindicatele sunt nevoite astăzi să caute un nou partid politic cu care să poată dialoga iar oferta nu este prea mare.

Related Articles

Back to top button