Cum ne-a înțepat Cîțu la buzunare, zicând că ne vaccinează de Covid

Dacă odinioară prin România toamna se numărau bobocii, anul ăsta o să se cam numere morții. Și nu doar morții de covid, tot mai mulți de la zi la zi, ci și cei răpuși de alte boli și pe care guvernul i-a lăsat să moară fără nicio remușcare, fără îngrijiri medicale, fără tratamente. D-apăi când să se mai preocupe Cîțu de cardiaci, de bolnavii de cancer, de diabet sau de alte boli, când el avea de cumpărat vaccinuri și de numărat bani?

Ca să fie sigur că nu rămâne fără vaccinuri, premierul a solicitat Uniunii Europene ca României să-i fie alocate nu mai puțin de 120 de milioane de doze . Adică, presupunând că sunt două doze de căciulă, asta ar însemna că vaccinurile ar ajunge lejer pentru 60 de milioane de oameni (deși există și vaccinuri administrate într-o singură doză, deci vorbim de și mai mulți posibili vaccinați). Da, dar România nu are decât cel mult 19 milioane de locuitori în țară și nu toți eligibili, deci de ce s-o fi grăbit Cîțu să antameze atât? A făcut-o oare din grijă pentru români și din prevedere? N-aș prea crede, pentru că, la cum a gestionat criza Covid-19 și la cât de tare l-a durut la rotulă în ultimele luni de situația sănătății din România, premierul zombilică nu pare genul de om prevăzător. Mai curând aș spune că totul a fost făcut la plezneală, la futu-i mă-sa, s-o zicem pe românește, iar guvernanții au comandat să fie, acolo, de parcă ar fi luat gogonele din piață și nu vaccinuri de miliarde de euro din banii de la buget. Au cumpărat, pur și simplu, vaccinuri cu toptanul și, când au văzut că nu prea se-nghesuie românii să se înțepe, Cîțu și ciracii au decis să le vândă sau să le doneze. Ca să împacheteze totul în nițel patriotism, premierul s-a lăudat și a trâmbițat peste tot că a donat aproape 500.000 de doze Republicii Moldova. Foarte frumos gest, Cîțulică, de aplaudat, i-ai ajutat pe frații noștri moldoveni, dar și mai frumos ar fi fost să nu mai minți ca porcul și să fi recunoscut că, așa cum relevă datele oficiale, ai donat și mai multe doze altor state: „frățiorilor” egipteni le-ai trimis plocon 525.000 de doze, „frățiorilor” sud-coreeni 450.000, iar „frățiorilor” vietnamezi 300.000 de doze. În total, România a dat gratis aproape 2,3 milioane de doze de vaccin, cumpărate din banii noștri, fără ca pe noi să ne întrebe cineva dacă suntem de acord. Că așa e când ești superputere și te conduce superman: ai bani de te enervează, cumperi zeci de milioane de vaccinuri ca să le împarți pe toată planeta, fără număr, de la nașu Cîțu, pă Sistem, se știee!

Ei, dar uite că acum a intrat nițel DNA pe fir, fiindcă treaba e groasă rău, iar domnul Cîțu și ceilalți samsari și ciocli din guvernul pe care cu dezonoare îl conduce, s-ar putea să fie chemați să dea nițel cu subsemnatul. Să răspundă, cu subiect și predicat, de ce naiba au comandat atâtea doze de vaccin, când necesitățile erau mult mai mici, iar factorii de răspundere din Ministerul Sănătății – adică specialiști care știau nevoile reale – au avertizat în repetate rânduri să nu se mai achiziționeze vaccinuri cu ghiotura. Fiindcă, musiu Cîțulică-conștiință mică, nu știu dacă ai aflat, dar vaccinurile astea nu sunt ca perele, prunele ori merele vândute la piață pe care, dacă se storcoșesc, le bagi la țuică să ai cu ce să te trotilezi pe urmă, când îți vine chef să te sui la volan. Vaccinurile au un termen de valabilitate și dacă nu te-ncadrezi în el, ori le arunci (și deja ați aruncat 750.000, incapabililor!), ori le donezi. Da, e frumos să dăruiești, e creștinește, e minunat, dar când iei miliarde de euro din buget să cumperi vaccinuri și pe urmă le împarți altora, în vreme ce românii tăi se sting de alte boli, că nu-s condiții prin spiale, nu mai e  deloc frumos. Și nu cred, domnule premier, că la vară, când s-or duce românii în Egipt, egiptenii o să fie la fel de darnici, zicând: „Dragi turiști, voi ne-ați dat vaccinuri gratis anul trecut, vă dăm și noi cazare și mâncare moca anul ăsta!”

Ce a făcut Cîțu prin felul cum a gestionat pandemia deja nu mai este de glumă. Acest individ și lingăii care-i cântă în strună nu sunt vinovați doar de faptul că au cheltuit aiurea banii românilor – asta au făcut-o, de trei decenii, toate guvernele care s-au perindat pe la Palatul Victoria. Dar ei sunt vinovați pentru ceva mult mai grav: pentru sutele și miile de suferinzi de boli grave sau cronice care au murit cu zile fiindcă guvernul nu s-a mai gândit decât la covid, la vaccinuri și la cum să umple mai repede buzunarelor firmelor de Partid. Ceea ce au făcut Cîțu și complicii lui se numește genocid, pur și simplu. Iar în alte țări, inclusiv în America atât de venerată de acest premier drojdier, pentru un asemenea genocid ei ar fi primit tot o înțepătură, cum le place celor care ne înțeapă la buzunare, dar înțepătura asta nu s-ar mai fi chemat vaccin, ci injecție letală.