CRITICII

Daniela Cîmpean stă în chirie preferențială la familia care a primit contracte de milioane de euro la Spitalul județean

Din cele cinci contracte de reabilitare, modernizare sau extindere aflate în derulare la Spitalul județean Sibiu, trei au fost atribuite firmei Total NSA AG Construct SRL. Toate înregistrează întârzieri, care adunate se apropie de doi ani, iar valoarea lor a crescut cu peste 70%.

Președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, ascunde motivele cascadei de întârzieri, cu impact direct asupra a mii de pacienți. Contractele fac parte din Spitalul județean Sibiu și au fost atribuite societății Total NSA AG Construct, controlată de omul de afaceri Ioan Domnariu. Lucrările la Neurologie, Maternitate și Unitatea de Primiri Urgențe au întârzieri semnificative, iar valoarea totală a contractelor a crescut de la 49,6 milioane de lei la peste 85 de milioane de lei. Consiliul Județean Sibiu a justificat întârzierile prin necesitatea derulării simultane a celor cinci șantiere din cadrul spitalului și pandemia de Covid-19.

Lipsa de transparență a administrației conduse de Daniela Cîmpean în relația cu Total NSA AG Construct a fost adusă în atenția publică anterior. Daniela Cîmpean locuiește cu chirie la preț redus într-un apartament al familiei principalului asociat al Total NSA AG Construct. Valoarea chiriei este mult mai mică decât cea percepută pentru alte apartamente deținute de același proprietar în același ansamblu. Pe fondul acestor aspecte, Daniela Cîmpean a refuzat să ofere detalii suplimentare și a declarat că viața sa privată nu este de interes public.

Related Articles

Back to top button