CRITICII

Decretul prezidențial: Klaus Iohannis promulgă legea de desființare a pensiilor speciale pentru parlamentari

Klaus Iohannis a promulgat desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari. Marți, Camera Deputaților și Senatul au adoptat în ședință comună proiectul de lege care vizează eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor. Ulterior, proiectul a ajuns pe masa președintelui. Astăzi, miercuri, 28 iunie 2023, Klaus Iohannis a semnat decretul privind desființarea pensiilor speciale pentru parlamentari.

Președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi mai multe decrete cu impact semnificativ asupra sistemului juridic și al pensiilor speciale în România.

Printre acestea se numără promulgarea Legii pentru abrogarea Capitolului XI din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor, care desființează pensiile speciale pentru parlamentari.

În plus, au fost numiți noi oficiali în sistemul judiciar, cum ar fi domnul Aurel-Sebastian Vălean, numit în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, și domnul Nicolae-Andrei Solomon, numit în funcția de adjunct al procurorului general al aceluiași parchet.

De asemenea, au fost numiți și alți oficiali în funcții importante, precum procurorul-șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție și procurorul-șef adjunct al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

Pe de altă parte, președintele a semnat și decrete privind eliberarea din funcție a unor procurori care se vor pensiona în perioada următoare.

Toate aceste decizii reprezintă un pas important în direcția reformei sistemului judiciar și a eliminării privilegiilor excesive în ceea ce privește pensiile speciale.

Related Articles

Back to top button