CRITICII

Demisii în lanț în poliția din Ilfov: Șeful IPJ și șeful Poliției Voluntari pleacă în urma scandalului azilelor groazei

Șeful Poliției din Voluntari, Dumitru Barabula, a decis să se pensioneze în urma scandalului izbucnit în cazul căminelor de bătrâni. Această informație vine la scurt timp după demisia șefului Poliției Ilfov, Cristian Perșinaru. Incidentul a dus la demiterea mai multor oficiali din domeniul asistenței sociale.

Dumitru Barabula și-a luat la revedere de la colegi și a anunțat că se retrage la pensie, conform unor surse citate. Totodată, în dimineața aceasta, adjunctul șefului Poliției Ilfov și-a prezentat și el demisia, urmând să ocupe funcția de șef al unui centru operativ în cadrul Poliției Române.

Șeful Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov și-a prezentat demisia marți seară, conform unor surse oficiale. Atât el, cât și adjuncții săi erau supuși unei anchete în urma dezvăluirilor privind condițiile inumane din azilele groazei. Sursele menționate indicau că, odată cu plecarea sa din funcție, se vor înregistra și schimbări în rândul celor doi adjuncți și în conducerea Poliției Voluntari. Demisia comisarului șef Cristian Perșinaru vine ca urmare a anchetei inițiate de Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliției Române la Inspectoratul de Poliție Ilfov, în urma scandalului azilelor groazei din Voluntari. Ancheta acoperă și activitatea Poliției Voluntari.

Luni, în urma dezvăluirilor privind condițiile inumane din azilele din Ilfov, ministrul de Interne Cătălin Predoiu a dispus trimiterea specialiștilor din Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliției Române la Inspectoratul de Poliție Județean Ilfov, precum și la Polițiile din Voluntari și Afumați.

Primarul orașului Voluntari, Florentin Pandele, a declarat că nu a fost informat în mod intenționat despre situația tragică din azile de către subalternii săi, directoarea de la asistență socială și secretara Primăriei. Edilul a solicitat un raport detaliat pentru a afla motivele pentru care nu a fost informat și a subliniat importanța de a fi la curent cu astfel de situații.

Related Articles

Back to top button