CRITICII

Deputatul Dan Vîlceanu exclus din PNL după votul împotriva noului Guvern

Luni, Biroul Executiv al PNL a votat pentru excluderea din partid a deputatului Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanțe, ca urmare a votului său împotriva învestirii Guvernului Marcel Ciolacu, în care PNL este implicat.

Vîlceanu a explicat că votul său a fost o exprimare directă împotriva persoanei premierului, Marcel Ciolacu, care a acuzat repetat PNL-ul de furt și afaceri necurate în timpul pandemiei. Din acest motiv, Vîlceanu a refuzat să îi acorde votul său pentru funcția de prim-ministru.

Solicitarea de excludere din partid a venit din partea filialei PNL Gorj, unde Vîlceanu este înscris. Acesta este cunoscut ca un apropiat al fostului premier PNL Florin Cîțu, în timpul căruia a deținut funcția de ministru. După ce Cîțu a pierdut atât conducerea PNL, cât și cea a Guvernului, Vîlceanu a fost destituit din funcția de lider al PNL Gorj.

În cadrul ședinței Biroului Executiv, au fost abordate și alte subiecte, precum reducerea numărului de funcții de secretar de stat la nivelul ministerelor și procesul de absorbție a fondurilor europene. De asemenea, s-a discutat și despre un proiect de lege pentru ridicarea pragului electoral parlamentar, care a fost respins aproape în unanimitate.

Totodată, s-a discutat despre măsuri fiscale și modul în care să se mențină deficitul bugetar în ținta de 4,4%. Au fost analizate posibilități precum taxarea suplimentară a jocurilor de noroc, taxa pe vicii și redevențele, în vederea obținerii de fonduri suplimentare pentru a compensa cheltuielile. Importanța menținerii fondurilor pentru investiții a fost subliniată ca fiind necesară pentru stimularea creșterii economice și implementarea măsurilor guvernamentale.

Astfel, excluderea lui Dan Vîlceanu din PNL reprezintă o sancțiune aplicată în urma votului său împotriva Guvernului și ilustrează tensiunile politice existente în partid. Decizia este susceptibilă să afecteze peisajul politic local și să influențeze direcția viitoare a partidului.

Related Articles

Back to top button