CRITICII

Discriminare: turiștii români, amendați cu sute de euro pentru infracțiuni rutiere în Grecia.

Vacanța în Grecia a devenit o experiență costisitoare pentru unii turiști români, care susțin că au fost amendați cu sume mari pentru încălcarea legislației rutiere. Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, parcarea ilegală poate atrage amenzi de 40-150 euro, iar șoferii sancționați rămân și fără plăcuțele de înmatriculare timp de 20 de zile. Unul dintre turiști a relatat că a fost amendat în timp ce alți șoferi, în aceeași situație, au scăpat nepedepsiți.

Acest incident a generat suspiciuni de discriminare, fiindcă turistul amendați susține că numerele românești par să fie ținta preferată a autorităților portuare elene. În timp ce el primea amendă pentru parcare fără cardul specific, cumnatul său, cu mașină înmatriculată în Belgia, a scăpat de control.

Revoltat de această situație, românul a împărtășit experiența pe un grup de Facebook dedicat românilor care vizitează Grecia, atrăgând atenția asupra posibilei discriminări în aplicarea sancțiunilor rutiere. Cu toate acestea, reprezentanții autorităților portuare nu au oferit nicio explicație, lăsând loc de interpretări și nemulțumiri din partea turiștilor afectați.

Este important ca turiștii români să fie la curent cu legislația rutieră din Grecia și să respecte regulile de parcare, pentru a evita sancțiunile și surprizele neplăcute în timpul vacanței.

Related Articles

Back to top button