CRITICII

Doze pentru toți românii – Alexandru Rafila anunță că România va cumpăra alte 19 milioane de doze de vaccin anti-COVID

Milioane de euro au fost aruncați pe apa sâmbetei. De la Vlad Voiculescu până la Florin Cîțu, toți au cumpărat inexplicabil de multe doze de vaccin. Ministrul PSD al Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că România ar urma să primească anul acesta alte 19 milioane de doze de vaccin anti-COVID, deşi interesul pentru vaccinare a scăzut dramatic.

Iată ce a spus acesta: „Noi ne aflăm într-o situaţie dificilă, trebuie să recunosc acest lucru. În luna mai a anului 2021, Guvernul României sub semnătura doamnei Mihăilă şi a primului ministru de la acea vreme, domnul Cîţu, s-au angajat să cumpere 39 de milioane de doze de vaccin de la compania Pfizer în valoare de aproape 800 de milioane de euro. Asta e situaţia pe care am găsit-o la Ministerul Sănătăţii, iar ea se adaugă unei alte comenzi asemănătoare, făcută cu două luni înainte, de cel care a precedat-o pe doamna Mihăilă.”

Ministrul Sănătăţii a explicat că, în acest an, România ar trebui să cumpere peste 19 milioane de doze.

Alexandru Rafila a adăugat că: „Poziţia mea şi a noastră la discuţiile cu Comisia Europeană a fost clară: nu putem achiziţiona cu sute de milioane de euro produse pe care urmează să le aruncăm pentru că nu există interes pentru ele.”

Related Articles

Back to top button