CRITICII

EXACT CA LA ENERGIE, GUVERNUL ÎNTÂRZIE NEMOTIVAT CU MĂSURILE ÎN CAZUL CARBURANȚILOR!

Guvernul României a mințit încă o dată românii, promițând că va reduce accizele la carburanți, tocmai pentru a scădea prețul plătit de români la pompă. În alte țări s-au luat deja măsuri pentru protejarea populației, prin plafonarea prețurilor.

Începând cu prima luna a acestui an, litrul de carburant s-a scumpit în medie cu 2 bani pe zi. Acciza majorată de la 1 ianuarie, plus scumpirea barilului de petrol, sunt principale motive ale majorării costurilor.Această scumpire a scăpat de sub control, Benzina premium s-a vândut în dată de 8 martie, cu 8,09 lei/litru la stațiile Mol din Ploiești, respectiv 8,11 lei/litru la OMV, prețul la motorină și benzină premium atingând un record negativ absolut.

Proiectul privind reducerea accizelor la carburanți, anunțat de actualul guvern, prin care prețul carburanților ar fi fost plafonat la 6 lei/litru a fost abandonat. Ȋn contextul geopolitic actual, Ungaria a plafonat prețul la carburanți, ca masură de protecție a populației.

Având în vedere toate acestea, lucruri de o gravitate extremă, ministrul Energiei, Virgil Popescu, trebuie sa expuna motivele pentru care a fost abandonat proiectul de plafonare a prețului carburanților la 6 lei litrul, așa cum a fost prezentat.

Related Articles

Back to top button