CRITICII

Fosta firmă a liderului CJ Maramureș, Ionel Bogdan, a obținut 11 contracte cu primării și școli din județ, în primele 3 luni de la alegerea sa

Ionel Ovidiu Bogdan, politicianul liberal care a devenit cel mai tânăr președinte de Consiliu Județean din România la vârsta de 33 de ani, a fost anterior antreprenor de succes la firma Kubo International Consulting SRL din Baia Mare. Acesta a părăsit firma în 2019, iar soția sa a urmat în 2020, cu două săptămâni înainte ca el să fie ales în funcția de președinte al Consiliului Județean Maramureș.

După instalarea sa în funcție, contractele cu bani publici au început să curgă către firma Kubo. Aceste contracte, în număr de 11, au fost încheiate cu primării și școli din județul Maramureș și unul din județul Satu Mare, majoritatea fiind cu obiectul de „Servicii de consultanță privind întocmirea aplicațiilor de finanțare prin POC – 2.3.3”. Cu toate acestea, firma nu a mai înregistrat alte contracte directe în anul 2021.

Deși firma a obținut peste 50.000 de euro din contractele cu autoritățile locale din Maramureș, precum și din alte contracte anterioare, aceasta nu a avut un an strălucit. Ionel Bogdan a declarat că el și soția sa nu mai au nicio legătură cu firma după ce s-au retras din aceasta, evitând orice interpretare legată de contractele ulterioare încheiate de Kubo International Consulting.

Related Articles

Back to top button