CRITICII

FSANP: PSD și PNL au abandonat pensionarii cu pensii mici

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) acuză PSD și PNL că au sacrificat pensiile militare, lăsând în continuare pensionarii cu venituri mici să sufere de foame. Potrivit FSANP, decidenții politici nu au luat în considerare nevoile cetățenilor și au priorizat corupția în detrimentul siguranței și securității naționale.

FSANP consideră că politicienii PSD și PNL au distrus pensiile militare prin decizia lor de a se concentra pe aspectele negative și de a ignora corectarea deficiențelor. Sindicatele susțin că majoritatea polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare se pensionează în condiții normale, iar cei care abuzează de sistem sunt susținuți de conexiuni politice.

Incapacitatea guvernanților de a aborda aceste abuzuri a demoralizat angajații din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, conducând la deprofesionalizare și creșterea criminalității. FSANP solicită revenirea la metoda veche de calcul a pensiilor militare și eliminarea abuzurilor, în loc să se recurgă la măsuri populiste care pot duce la colapsul instituțiilor de forță.

În opinia președintelui FSANP, guvernanții ar trebui să se concentreze asupra eliminării inechităților și majorării pensiilor pentru toți românii, în loc să manipuleze atenția publicului cu tăierea pensiilor militare. Această focalizare falsă a permis politicienilor să jefuiască bugetul țării și să ignore problemele reale ale pensiilor civile, care nu asigură un trai decent. FSANP atrage atenția că românii trebuie să se trezească la realitate și să acționeze împotriva corupției care îi afectează.

Related Articles

Back to top button