CRITICII

George Simion: Ne batem să fim pe primul loc, dar tâlharii vor să modifice regulile

Liderul opoziției din România, George Simion, a făcut recent declarații dure împotriva partidului de guvernământ și a tentativei de fraudare a alegerilor prin comasare, evidențiind o serie de preocupări legate de procesul democratic și de reprezentarea cetățenilor români, atât în țară, cât și în diaspora.

George Simion, liderul partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), a declarat că există o frică din partea celorlalte partide politice față de creșterea popularității AUR, ceea ce ar putea duce la situații neobișnuite în administrația locală, cum ar fi existența a doi primari în același timp, unul în funcție și altul ales, dar neînvestit.

De asemenea, George Simion a criticat planurile PNL (Partidul Național Liberal), acuzându-l că pregătește limitarea votului în diaspora prin introducerea unui sistem care permite votul pe bază de tabletă pentru o singură zi, ceea ce, în opinia sa, ar putea descuraja participarea la vot a românilor din străinătate. Acest lucru este considerat o problemă majoră deoarece AUR este, conform lui George Simion, partidul numărul unu în preferințele românilor din diaspora.

Într-o altă declarație, Simion a sugerat că dacă AUR ar fi avut un procent de 22% în sondaje, guvernul nu ar fi propus alegeri comasate, ceea ce indică o încercare de a manipula rezultatele electorale pentru a menține status quo-ul. El a adăugat că AUR se luptă să ajungă pe primul loc în preferințele alegătorilor, dar „tâlharii” încearcă să modifice regulile jocului în favoarea lor.

În ceea ce privește candidatura lui Mircea Geoană, Simion a menționat că AUR nu o ia în considerare, subliniind că partidul său caută „patrioți creștini” pentru a candida la alegerile viitoare, sugerând că profilul lui Geoană nu se aliniază cu valorile partidului AUR.

Related Articles

Back to top button