CRITICII

Incendii în spitale, cu PSD la guvernare. Cine sunt criminalii acum, domnule Ciolacu?

Nu ne mai surprind deloc știrile despre incendiile care izbucnesc în spitale – cel mai recent a avut loc chiar astăzi la spitalul de copii „Sf. Maria” din Iaşi. Reprezentanții ISU și managerul spitalului susțin că a fost vorba doar de o degajare de fum și că nu există victime. Însă astfel de incidente se pot întâmpla oricând, din păcate, pentru că foarte puține spitale îndeplinesc la moment condițiile siguranță.

În luna ianuarie, a izbucnit un incendiu la Spitalul Vechi din Satu Mare, primul apărut cu PSD la guvernare, când Ministerul Sănătății era condus de Alexandru Rafila. Ce a avut de spus Rafila la acel moment? Că vinovat nu este ministrul, ci de vină sunt procedurile și greșeala umană. „Nu starea clădirii, ci greşeală umană!

Deci, vinovați nu mai erau miniștrii care nu iau măsuri, ci procedurile și greșeala umană! Să ne amintim că înainte să intre la guvernare, liderul PSD Marcel Ciolacu îi atac dur pe miniștrii USR și PNL, în contextul în care izbucnise un incendiu:

Criminali! Asta sunteți! De când ați fost puși de Iohannis la conducerea României ați știut doar să dați din gură, doar să aruncați responsabilitatea pe alții, doar să promiteți iluzii. Nimic concret!

12 incendii și zeci de decese în spitalele de la Piatra Neamț, Spitalul de Psihiatrie Socola, Matei Balș și, acum, Spitalul de Boli Infecțioase Constanța- toate în guvernarea Dreptei“, scria Ciolacu pe Facebook.

Acum că sunt în cârdășie s-a așternut liniștea. Mai mult decât atât, au respins o inițiativă AUR care ar fi prevenit izbucnirea incendiilor prin dotarea unităților sanitare cu sisteme de monitorizare în timp real a parametrilor cantitativi și calitativi din rețeaua electrică. PSD și PNL au votat contra adoptării unei legi care ar fi sporit securitatea la incendiu din spitale. Cine sunt criminalii acum, domnule Ciolacu?

Related Articles

Back to top button