OPINII

Iohannis ține avionul ocupat – Din Brazilia, președintele zboară într-o destinație exotică: Chile

Klaus Iohannis face rodajul la avionul acela de lux plătit cu mulți bani din bugetului statului român.

Cum e vorba aia, dai un ban dar stai în … în lux, în cazul lui Iohannis. Președintele României își continuă vacanța într-o nouă destinație exotică, mai exact Chile.

Spunem vacanță, deoarece deplasare în interes de serviciu nu are cum să fie. Iohannis vizitează, se pozează, exact ca un turist într-un city break. Să nu sară la ochi, președintele României vine și cu un discurs pompos bine scris. Acesta pare să facă mai mult lobby pentru Ucraina decât România.

Discursul începe și se termină cu Ucraina și Rusia ca stat agresor. În încercarea sa de a atrage cât mai mulți simpatizanți față de Ucraina, Iohannis vorbește de parcă prin America de Sud nu există știri și nici posturi de televiziune.

Preşedintele Klaus Iohannis a început vizita oficială în Chile, cea de-a doua ţară pe care o vizitează în turneul pe care l-a început marţi. Şeful statului va fi primit de preşedintele Republicii Chile, Gabriel Boric. La ora 15.30, ora României, va fi primit de către preşedintele Republicii Chile, Gabriel Boric.

Cei doi şefi de stat vor semna un Memorandum privind cooperarea în domeniul situaţiilor de urgenţă, iar apoi vor participa la un dejun oficial.

Related Articles

Back to top button