CRITICII

Legea pe care Nicușor Dan o ascunde sub preș : ești obligat să îți consolidezi clădirea cu risc seismic

În momentul de față proprietarii și administratorii clădirilor cu risc seismic ridicat au obligația prin lege să le consolideze, fie pe cheltuiala proprie, fie prin accesarea Programului național de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat , altfel răspund penal, civil și contravențional. O mare parte din Centrul Vechi al Capitalei ar putea fi închis în baza acestei legi având în vedere că foarte multe clădiri sunt încadrate în clasa I de risc seismin, iar în mandatul actualului primar, Nicușor Dan nu s-a consolidat mai nimic.

Nicusor Dan trece cu vederea însă această lege și nu îi amendează sau obligă pe proprietarii clădirilor din Centrul Vechi să le reabiliteze . Multe clădiri aparțin baronilor PSD și PNL , astfel Nicușor execută ordinele mafiei PSD și PNL și are grijă să protejeze afacerile, care se desfășoară ilegal în clădiri ce pot pica peste oameni la primul cutremur mai puternic.

La data de 14 iulie 2022, în Monitorul Oficial a fost publicată Legea nr. 212/2022 privind unele măsuri pentru reducerea riscului seismic al clădirilor.

Pe lângă amenzi , prin excepție legea prevede posibilitatea înstrăinării imobilelor, sub rezerva rambursării integrale a sumelor alocate de la bugetul de stat, respectiv de la bugetele locale, calculate ca fiind cotă-parte din valoarea totală a investiției.

Related Articles

Back to top button