CRITICII

Marcel Ciolacu a mers la Athos cu o gloată de jurnaliști plătiți din subvenție ca să imortalizeze „momentul”

Recenta vizită a Prim-ministrului României, Marcel Ciolacu, la Muntele Athos nu a fost doar o simplă escapadă spirituală, ci mai degrabă un show media care ridică semne de întrebare cu privire la etica și transparența în politica românească. Cu ocazia sărbătoririi zilei sale de naștere, Marcel Ciolacu, președintele Partidului Social Democrat și Premierul României, a ales să marcheze momentul într-un loc sfânt.

Muntele Athos, un loc de pelerinaj și reculegere, pare a fi fost transformat într-o scenă pentru auto-promovarea politică. Alegerea acestei destinații, încărcată de semnificații spirituale, se înscrie într-o tradiție îndelungată a liderilor politici care utilizează religia și simbolurile sacre pentru a-și construi o imagine publică favorabilă. Totuși, această abordare devine problematică atunci când se îmbină cu acuzații de corupție și manipulare mediatică.

Ceea ce ridică suspiciuni suplimentare este prezența unei gloate de jurnaliști la acest eveniment, plătiți din fonduri publice, meniți să prezinte vizita într-o lumină favorabilă. Este de domeniul evidenței că astfel de tactici de PR sunt des întâlnite în politică, însă, în acest caz, ele par să aibă un gust amar de manipulare și propagandă.

Related Articles

Check Also
Close
Back to top button