CRITICII

Marcel Ciolacu a prezentat lista alimentelor de bază care urmează să fie mai ieftine, fără a pune presiune asupra producătorilor români

Premierul a anunțat în cadrul ședinței de Guvern că marile lanțuri de magazine au furnizat o primă listă de produse, pentru care Executivul intenționează să implementeze o schemă de reducere a prețurilor. Aceste produse includ pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete.

„Am primit răspunsul marilor lanțuri de magazine la propunerea noastră privind schema de reducere a prețurilor la alimentele de bază și vă pot spune că retailerii au transmis deja o primă listă cu produsele vizate.  Avem astfel toate condițiile pentru ca în perioada următoare să finalizăm un acord sau un act normativ și chiar aș dori să le mulțumesc pentru promptitudine și pentru această abordare.  Asta înseamnă scădere garantată a prețului la unele produse de bază din gama celor indispensabile populației. Aici ne referim foarte clar la pâine, lapte, brânzeturi, carne, ouă, făină, mălai, ulei, legume și fructe proaspete.  Va fi o scădere care nu va pune presiune pe producătorii români. Cred că românii merită din plin un asemenea gest sub forma unui efort comun al statului și al mediului privat”, a declarat Marcel Ciolacu.

Conform informațiilor obținute din surse guvernamentale, se pare că schema de reducere a prețurilor va fi implementată printr-o Ordonanță de Urgență (OUG), iar producătorii și procesatorii vor solicita o garanție că retailerii vor respecta acordul și nu vor impune taxe suplimentare la raft.

Durata aplicării reducerii la adaosul comercial va fi de 6 luni, iar lista de produse a fost înaintată Ministerului Agriculturii pentru analiză și negociere, conform acelorași surse.

.

Related Articles

Back to top button