CRITICII

Mărturia cutremurătoare a unui fost pacient al azilului din Mureș: Abuzuri și maltratări ascunse de ochii controlului!

Un fost beneficiar al azilului din Mureș a dezvăluit experiența sa înfricoșătoare, confirmând descoperirile șocante ale Centrului Juridic. În fața unui grup de protestatari, acesta a povestit cum instituțiile statului ascundeau pacienții maltratați și sedați atunci când veneau în control, pentru a evita sancțiunile. Unii beneficiari nu erau înregistrați ca internați în azil, fiind ținuți în locuri ascunse pentru a nu fi descoperiți.

Barbatul a declarat că a fost martor la scene de abuz, unde pacienții erau pedepsiți și bătuți fără niciun motiv. El a descris cum, în timpul controalelor, beneficiarii maltratați erau ascunși în beci, în alte camere sau chiar în solar, pentru a nu fi observați de inspectori.

Centrul de Resurse Juridice a dezvăluit joi seară că condițiile din azilul din Mureș erau oribile. Beneficiarii erau cazați în subsolul azilului printre grămezi de moloz, pe saltele murdare de fecale, urină și sânge. Majoritatea nu puteau vorbi sau mișca și erau plini de muște, murdărie și malnutriți. Două persoane în stare gravă au fost găsite ascunse într-o încăpere mică, fără lumină naturală, stând într-un pat.

În total, în centrul respectiv erau 30 de persoane, din care 13 au fost transportate la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare, având afecțiuni cronice. Alte 17 persoane vor fi relocate în alte centre de îngrijire.

Centrul de Resurse Juridice a făcut o vizită neanunțată la azilul din Bărdești, județul Mureș, și a descoperit condiții inumane în care erau ținuți șapte pacienți cu dizabilități. Aceștia erau ascunși în subsolul clădirii, printre grămezi de moloz și saci de haine, în condiții insalubre, neputând să se apere sau să ceară ajutor.

Aceste mărturii zguduie opinia publică și aduc în atenție gravitatea situației din azilul din Mureș, solicitându-se o acțiune imediată pentru asigurarea condițiilor adecvate de îngrijire și tratament pentru beneficiarii săi vulnerabili.

Related Articles

Back to top button