CRITICII

Nașul, fostul ministru liberal al Finanţelor Sebastian Vlădescu – șapte ani de închisoare. Faptele finului, fostul deputat PNL Cristian Boureanu, s-au prescris

Într-o decizie definitivă, fostul ministru liberal al Finanțelor, Sebastian Vlădescu, a fost condamnat la șapte ani și patru luni de închisoare de către Înalta Curte de Casație și Justiție din România. El a fost găsit vinovat în dosarul privind reabilitarea căii ferate București-Constanța. Totodată, fostul președinte al băncii de stat EximBank, Ionuț Costea, cumnatul liderului PSD Mircea Geoană și fost demnitar în guvernele de coaliție Călin Popescu-Tăriceanu și Emil Boc, a primit o sentință de șase ani de detenție cu executare în același caz.

Cu toate acestea, fostul deputat PNL Cristian Boureanu, finul de cununie al lui Vlădescu, scapă de acuzații, deoarece faptele săvârșite de acesta s-au prescris. Inițial, Boureanu fusese condamnat la patru ani de închisoare, însă acum nu va mai suporta consecințele legale.

Ancheta a scos la iveală că cei trei inculpați, împreună cu un secretar de stat din Ministerul Transporturilor și administratorul unei firme, au primit mită în valoare de 20 de milioane de euro de la o companie străină interesată să obțină contractul de reabilitare a căii ferate București-Constanța, în valoare de peste 900 de milioane de euro.

Într-o notă mai ușoară, presa română speculează că Mircea Geoană ar putea fi posibilul candidat al PSD pentru alegerile prezidențiale din 2024, fiind considerat marele favorit de către bookmakeri. Geoană a candidat anterior pentru funcția de președinte în 2009, pierzând în fața lui Traian Băsescu cu o diferență extrem de mică. Exclamația sa „Mihaela, dragostea mea!” rămâne celebră din acel moment tensionat al politicii românești.

Related Articles

Back to top button