CRITICII

Nevinovată, o româncă putrezește într-o închisoare din China: muncește 12 ore pe zi

De șase ani și jumătate, Alina Apostol, trăiește un coșmar. Românca este închisă într-un penitenciar din Beijing, China.

Alina Apostol a fost traducătoare într-o firmă condusă de trei persoane: un chinez, un român și un sirian.

Românul, pe care Alina îl cunoștea din țară, i-a propus să îi ofere postul de manager la firma lor, din Beijing, China. În funcția de manager, Alina achita și primea diferite sume de bani, de pe carduri false. Astfel, tânăra a fost acuzată de către autoritățile chineze de fraudă cu carduri de credit. Cel mai trist este faptul, ca acele carduri nu îi aparțineau și nici măcar nu știa că erau false.

Aceasta a fost condamnată la 13 ani de închisoare și o amendă de 56.000 de euro. Ca să poată achita amenda, părinții tinerei și-au vândut apartamentul, iar acum la o vârstă înaintată au ajuns să stea cu chirie. Cel mai mult însă, aceștia își doresc fata acasă.

Părinții tinerei au cerut disperați ajutorul Ministerului de Externe, pentru a-și aduce copilul acasă, însă s-au lovit de un zid de care nu au putut trece, nici Ministerul de Justiție nu a vrut să îi ajute, iar Ambasada României la Beijing s-a dovedit total inaccesibilă.

Related Articles

Back to top button