CRITICII

Nicușor Dan nu a făcut nimic pentru traficul din București

Nicușor Dan nu a făcut nimic pentru traficul din București. Capitala ocupă locul 2 în „Top 10 orașe din Europa cu trafic de coșmar”. Capitalele Sofia și Budapesta stau mult mai bine și nu apar în topul realizat de o firmă care se ocupă cu finanțarea autovehiculelor din Marea Britanie. Haideți să vedem clasamentul!

Orașul cu cel mai de coșmar trafic din Europa este Dublin. Șoferii din capitala Irlandei petrec, în medie, 68 de ore pe an blocați în trafic, irosind 164 de euro pe combustibil și producând 223 kg de CO2 suplimentar.

Apoi, pe locul 2 se află Bucureștiul. Șoferii care circulă prin capitala României pierd anual 106 ore din cauza traficului aglomerat, irosind în același timp 123 de euro pe combustibil și producând 181 kg de CO2 suplimentar.

„Podiumul” este completat de capitala Elveției. În Berna, șoferii pierd în medie 36 de ore pe an din cauza aglomerației, dar irosesc până la 195 de euro pe combustibil, producând până la 223 kg de CO2 suplimentar.

Locul 4 în „TOP 10 orașe din Europa cu trafic de coșmar” este ocupat de Istanbul, cu o medie de 84 de ore pierdute anual în trafic și 88 de euro irosiți pe carburant. Iar pe locul 5 se află Atena, cu o medie de 61 de ore pierdute anual în trafic și 171 de euro irosiți pe carburant. Urmează in top Marsilia-Franta, Lotz si Wrocław din Polonia, Oslo-Norvegia si Genova-Italia.

Related Articles

Back to top button