CRITICII

Pensia specială a lui Nicolae Ciucă va crește cu peste 6.000 de euro

Majorarea pensiei speciale a lui Nicolae Ciucă cu peste 6.000 de euro a stârnit controverse și îngrijorări cu privire la corectitudinea sistemului de pensii pentru funcționarii guvernamentali. În timp ce unii susțin că această creșterea este justificată datorită carierei îndelungate a lui Ciucă în armată, alții consideră că acesta situație creează un precedent periculos și subminează încrederea publicului în guvern.

Ciucă a încasat anul trecut câte 18.468 de lei lunar de la Ministerul Apărării, adică peste 3.700 de euro, doar din pensia specială. La acest venit s-a adăugat salariul de premier de 185.676 de lei.

În privința proprietăților și bunurilor deținute, situația a rămas neschimbată. Astfel, Nicolae Ciucă și soția sa dețin o casă de 232 de metri pătrați construită în 2017 la Balotești . Tot acolo, familia Ciucă are și un teren intravilan de aproape 600 de metri pătrați. Soții Ciucă mai dețin un teren intravilan de 2.829 de metri pătrați în comuna Pielești din județul Dolj.

Amintim că cel mai mare dezamăgire marcată de guvernul Ciucă este eșecul tăierii pensiilor speciale, o așteptare a întregii societăți, în contextul în care România și-a asumat această reformă inclusiv prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Related Articles

Back to top button