CRITICII

Pensii 2024. Minerii pierd jumătate de sumă la pensie! Se vor tăia şi în plus voucherele şi primele de Crăciun

Impactul negativ al reducerilor de pensii asupra mijloacelor de trai ale minerilor i-a scos pe aceştia în stradă !

Modificările recente ale Legii pensiilor au avut un impact semnificativ asupra beneficiilor de pensie ale minerilor, mulți pierzând aproape jumătate din pensie. Reducerea sumelor pensiilor i-a făcut pe mulți mineri să se lupte să-și depășească condiţia , unii fiind nevoiți să se bazeze pe surse suplimentare de venit pentru a-și acoperi nevoile de bază. Acest lucru a dus la o scădere semnificativă a nivelului de trai pentru mulți mineri, care și-au dedicat viața acestei profesii.

Pe lângă reducerea sumelor pensiilor, minerii se confruntă și cu reduceri ale bonurilor și primelor de Crăciun.Aceste beneficii suplimentare au reprezentat o sursă importantă de sprijin pentru mulți mineri și familiile lor, oferindu-le asistență financiară atât de necesară în perioada sărbătorilor. Pierderea acestor beneficii s-a adăugat la stresul financiar cu care se confruntă deja mulți mineri, făcându-le și mai dificil să-și acopere cheltuielile de bază.

Vicepreședintele Sindicatului Energiei Rovinari, Manu Tomescu, a organizat un protest , în stradă unde s-au adunat mai mulți mineri , în fața sediului Direcției de Mine al Complexului Energetic Oltenia , acesta spune că protestul are motive întemeiate , întrucât noua lege aduce de la sine : locuri de munca limitate pentru mineri , condiții mai riscante de muncă și nu în ultimul rând venituri mai mici .
Acesta mai atrage atenția că prin noile măsuri impuse de către guvern , meseria de miner ar putea dispărea pe viitor .

Related Articles

Back to top button