CRITICII

Primăria Sloboziei a cheltuit 90.000 de euro pentru un eveniment organizat de o asociație care este legată de primarul Dragoș Soare

Administratia Municipiului Slobozia a fost partener la un targ agricol organizat in vara anului trecut, numit Farmconect. Primaria a alocat un buget de 90.000 de euro pentru promovarea evenimentului, iar organizatorii au fost asociatii apropiate de primarul Dragos Soare. Acest parteneriat a fost reglementat printr-un protocol incheiat intre Primaria Slobozia si Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR) si Asociatia Cultivatorilor de Cereale si Plante Tehnice din Slobozia (ACCPT).

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul financiar si logistic al Primariei Slobozia, care a pus la dispozitie terenul, a asigurat utilitatile, paza si promovarea. Suma de 90.000 de euro a fost acordata celor doua asociatii partenere pentru promovarea targului. Banii au fost virati in intregime, fara a fi necesare contracte publice, prin intermediul asociatiilor de fermieri.

De asemenea, asociatia APPR a incheiat un contract de promovare cu firma Rainbow Colorful Ideas SRL, pentru mediatizarea evenimentului. Primarul Dragos Soare si secretarul de stat Dragos Costin Telehuz sunt fermieri si au o relatie apropiata, insa acestia au negat implicarea in afaceri comune. Municipiul Slobozia se incadreaza printre cele mai sarace municipii din Romania, conform unui studiu realizat in 2018.

Related Articles

Back to top button