CRITICII

Primarul Constanţei, în centrul unui scandal de corupţie: acuzaţii de abuz în serviciu şi complicitate la finanţarea ilegală a unui eveniment sportiv

Primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac, și alți doi înalți funcționari sunt urmăriți penal pentru abuz în serviciu și complicitate la această infracțiune, informează Direcția Națională Anticorupție.

Potrivit anchetatorilor, în anul 2023, cu ocazia desfășurării unui eveniment sportiv finanțat integral de Primăria Constanța, suspectul Chiţac, împreună cu celelalte două persoane, ar fi încălcat legea pentru a aproba finanțarea fără un contract atribuit prin selecție publică sau un control financiar preventiv.

De asemenea, s-ar fi stabilit ca banii să ajungă în conturile unei societăți comerciale din Monaco, fără ca aceasta să presteze vreo activitate în cadrul evenimentului. Sub presiunea lui Talpeş, președintele Clubului Sportiv Municipal Constanţa, conducerea Federației Române de Yachting ar fi fost constrânsă să facă o plată de aproximativ 290.000 euro către acea societate.

În total, în conturile acesteia ar fi fost transferați 1.728.000 de lei, reprezentând un prejudiciu pentru Primăria Constanţa. Ancheta în acest dosar continuă, urmărindu-se și alte persoane implicate

Related Articles

Back to top button