CRITICII

Putin i-a scris Maiei Sandu: „Este important să oprim orice încercare de a denatura sau de a uita istoria noastră comună”

Președintele rus , Vladimir Putin a transmis un mesaj de felicitare liderilor mai multor țări, înclusiv și a Republicii Moldova, cu ocazia împlinirii a 79 de ani de la victoria în cel de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit unui comunicat al administrației prezidențiale din Rusia, mesajul lui Vladimir Putin este adresat liderilor din Azerbaidjan, Armenia, Belarus, Kazahstan, Turkmenistan, Uzbekistan, Abhazia, Osetia de Sud, precum și Georgiei și Moldovei.

În mesajul său, președintele Rusiei a subliniat că „trebuie să aducem un omagiu de profundă recunoștință și respect tuturor celor care, în anii grei de război, au luptat cu curaj pe front și au lucrat dezinteresat în spate, cu prețul unor sacrificii și greutăți colosale, aducând mult-aşteptata Victorie mai aproape”.

„Este important să oprim orice încercare de a denatura sau de a uita istoria noastră comună. Și, bineînțeles, să păstrăm cu grijă și să transmitem generațiilor următoare glorioasele tradiții de prietenie și asistență reciprocă care i-au ajutat pe tații și bunicii noștri să reziste cu onoare la încercări militare dificile și să zdrobească nazismul”, a menționat Putin.

Totodată, președintele rus și-a exprimat încrederea că legăturile de prietenie fraternă, formate în timpul Marelui Război, vor rămâne o bază de încredere pentru dezvoltarea relațiilor dintre țări.

Related Articles

Back to top button