CRITICII

Raed Arafat – ”milițianul cu apucături tiranice”. Ciutacu: ”Nimeni nu are sânge-n vene să-i pună frână”

Alexandru Rafila a comentat planul lui Raed Arafat de a prelua toate serviciile medicale de urgență în subordinea instituției pe care o conduce.

Nu este posibil ca toate responsabilitățile instituției pe care o conduce să fie luate de o alta, putând fi vorba, în schimb, doar despre o colaborare între entități, a explicat ministrul sănătății, potrivit romaniatv.net.

„Trebuie să fim serioși, asumați, să fim corecți. Nu vreau să mergem într-o zonă în care se crede că Ministerul Sănătății nu vrea să colaboreze. Suntem de acord încât să integrăm activitățile, în situații de urgență să colaborăm, dar aceste situații să devină perpetue și să privăm Ministerul Sănătății de responsabilitățile pe care le are de fapt.

Nu este normal ca Ministerul Sănătății să fie exclus din astfel de situații.

Mașinile de Ambulanță sunt foarte vechi în România. Nu căutăm vinovați, căutăm soluții”, a spus Alexandru Rafila.

Reintroducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege  privind preluarea de către DSU a tuturor serviciilor medicale de urgență, cu tot cu finanțări, lăsând Ministerul ”fără obligații”  l-a enervat pe Victor Ciutacu.

„Trei lucruri sunt inevitabile pe lumea asta, nașterea, moartea și prezența lui Arafat la vârful sistemului de urgență din România. Dacă primele două nu pot fi sărite, măcar auto-împărățirea fondatorului SMURD peste medicina românească poate fi blocată.

Și ar fi cazul ca, odată și pentru totdeauna, să se și întâmple. Dincolo de grandioasele eșecuri profesionale ale doctorului Arafat, transformat demult într-un milițian cu apucături tiranice și probleme de autocontrol, nenorocirea e că nu se oprește.

Și că, din motive pe care le putem doar intui, nimeni nu are atâta sânge-n vene să-i pună frână. Iar omul, dacă tot vede că-i merge, dă înainte ca tractoru-n vie”, spune Victor Ciutacu,  la România TV.

Related Articles

Back to top button