CRITICII

Rafinăria Arpechim în trecut mândria țării, acum o ruină ce urmează a fi demolată și vândută la fier vechi de mafiile PSD-PNL

Rafinăria Arpechim Piteşti, situată în comuna Bradu din județul Argeș, a fost parte a unui complex petrochimic cu o capacitate nominală de aproximativ 3,5 milioane de tone pe an. Inaugurată în 1964, a fost integrată cu complexul petrochimic în 1971.

Diverse guverne și politicieni, inclusiv Adrian Năstase, Victor Ponta și autoritățile județene PSD-PNL, au contribuit la închiderea rafinăriei în favoarea intereselor austriece. OMV Petrom a decis închiderea Arpechim Pitești în 2011, afectând industria românească și lăsând 700 de angajați fără locuri de muncă.

Închiderea rafinăriei a condus la dependența României de importuri și la scumpirea construcției de autostrăzi. Arpechim a fost una dintre cele mai mari rafinării din România și estul Europei, cu aproximativ 8.000 de angajați. Demolarea rafinăriei este planificată pentru următorii ani, iar partea de petrochimie a fost scoasă la licitație fără succes până acum.

Related Articles

Back to top button