CRITICII

România nu intra în Schengen ! Guvernul de la București este considerat prea corupt

Decizia conducerii europene rămâne aceeași : România nu intră în Spațiul Schengen !
Sub conducerea actualilor lideri, România pare a fi departe de idealurile și standardele europene, în special în ceea ce privește lupta împotriva corupției. România s-a luptat de mulți ani cu probleme de corupție și instabilitate politică, ceea ce a dus la o lipsă de încredere din partea altor state membre ale Uniunii Europene. Deși, România a făcut unele progrese în abordarea acestor probleme, există încă percepția că în România corupția și integritatea politică rămân o problemă. Această lipsă de încredere a îngreunat România să obțină sprijinul necesar pentru a intra în spațiul Schengen.

Un alt motiv pentru care România nu a fost admisă în spațiul Schengen se datorează preocupărilor legate de securitatea frontierelor și controlul migrației . Spațiul Schengen se bazează pe principiul liberei circulații, ceea ce înseamnă că, odată ce o persoană a intrat în zonă, aceasta poate călători liber între statele membre fără controale la frontieră. În consecință, este nevoie de măsuri puternice de securitate la frontieră și de control al migrației. În timp ce România a făcut progrese semnificative în îmbunătățirea securității la frontieră și a măsurilor de control al migrației, există încă preocupări cu privire la capacitatea țării de a-și gestiona eficient frontierele. Acest lucru a dus la o lipsă de sprijin din partea altor state membre Schengen.

Impactul acestei decizii nu este doar unul politic, ci și unul profund social și economic. Neîncrederea exprimată de Uniunea Europeană poate avea efecte pe termen lung asupra economiei românești și asupra percepției internaționale a țării. Mai mult decât atât, această decizie poate eroda încrederea cetățenilor în capacitatea liderilor lor de a guverna eficient și în conformitate cu standardele europene.

Related Articles

Back to top button