CRITICII

România produce 301 kg de deșeuri și reciclează doar 36 kg de deșeuri municipale pe cap de locuitor, suntem pe ultimul loc în Uniunea Europeană

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește producția și reciclarea deșeurilor municipale. În 2022, o persoană din UE a produs în medie 513 kilograme de deșeuri municipale, în timp ce românii au produs doar 301 kilograme per cap de locuitor.

În ceea ce privește reciclarea, România are cele mai mici cantități de deșeuri reciclate pe cap de locuitor din UE, doar 36 de kilograme în 2022. Austria, Danemarca și Germania sunt țările cu cele mai mari cantități de deșeuri reciclate.

Comisia Europeană a transmis un aviz motivat României pentru că nu a respectat directivele privind depozitele de deșeuri și gestionarea deșeurilor. România a deschis și reabilitat 92 de depozite de deșeuri, dar mai are șapte depozite într-o situație incertă din cauza lipsei surselor de finanțare. Comisia Europeană a atras atenția că gestionarea deșeurilor în România trebuie să fie tratată cu seriozitate și că obligațiile de deschidere a depozitelor sunt obligatorii și nu mai pot fi amânate.

Related Articles

Back to top button